vineri, 6 septembrie 2013

Legatura dintre cristalul austriac "Austrian Crystal" si cristalele Swarovski



„Austrian Crystal” sau mai exact cristalul de Austria nu este o marcă comercială în sine, termenul generic fiind strans legat de cristalele Swarovski, produse într-o fabrică în Wattens, Austria.
Daniel Swarovski a fost de fapt un om boem care a inventat o masina automată de tăiere a cristalului  în timp ce trăia în Praga, Republica Cehă. Masina sa a fost patentată în 1892 dar Swarovski a devenit rapid îngrijorat de faptul că spionii de la alte firme de bijuterii ar dori secretul lui. Ca urmare, el a mutat activitatea sa la Wattens, Austria, in 1895.

Cristalul austriac este, în esență, facut de om printr-o taiere precisa a sticlei în orice formă imaginabilă. Cei trei fii Swarovski au continuat afacerea familiei si chiar au extins-o de la bijuterii la candelabre, ceasuri sau componente de calculator.

Ce face un cristal Swarovski unic? Compozitia sa. Prin adăugarea a 32% plumb la sticla topită (un amestec la care s-a ajuns după o experimentare considerabila), Swarovski a adaugat cristalelor sale o putere mare de refracție facandu-le astfel foarte stralucitoare. Mai târziu, el a dezvoltat diferite acoperiri chimice pentru a  le spori atat culoarea  cat si strălucirea.

Compania a intrat pe piața de bijuterii din America destul de târziu, în 1977, dar a apărut ca o pictogramă. Bijuteriile realizate cu cristale Swarovski s-au bucurat inca de la inceput de o buna reputație si apreciere pentru atentia acordata detaliilor fiind, de asemenea, mai puțin costisitoare decât bijuteriile realizate din pietre prețioase. Compania Swarovski a castigat, de asemenea, atenția internațională în 1976 la Jocurile Olimpice de iarnă din Innsbruck, Austria, atunci când o figurină artizanala realizata  de Max Schrecka a devenit mascota acestor jocuri, precum și lansarea unei noi linii de produse de figurine Swarvoski.

Simbolul corporativ propriu al companiei a evoluat de la o floare de colt, cum era initial, la o lebada .
Casa Swarovski s-a dovedit a fi, de asemenea, un avantaj pentru turismul din Austria. Kristallwelten (Crystal World), un muzeu și showroom dedicat cristalului austriac, este a doua cea mai vizitata atractie turistica din tara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu